Thursday, 27 November 2014

UPDATED oDesk Search Engine Optimization skill Test Answers

Question: 1
Which of the following search engines or directories provides the directory 
search results for Yahoo?
Ans:  B

Question: 2
Which of the following statements regarding website content are correct?
Ans: A

Question: 3
What is Keyword Density?
Ans: D

Question: 4

Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:
Ans: A

Question: 5
Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results?
Ans: B

Question: 6
What does the term Keyword Prominence refer to?
Ans: C

Question: 7
Which of the following factors does Google take into account 
while assessing whether or not a website is an authority website?
Ans: A,B,C

Question:  8
What is Anchor Text?
Ans: C

Question: 9
If you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword 
suggestion tool, will it return the number of independent searches 
for the term “iq”?
Ans: B

Question: 10
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties 
in order to filter off traffic to another site called?
Ans: D

Question:  11
Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking 
the Class C IP address of the page where the link to the website originates?
Ans: A

Question:  12
What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search 
engine results in between major updates?
Ans: B

Question: 13
While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing 
to authority websites?
Ans: B

Question:  14
Which of the following URLs can the Google search engine spider?
Ans: E

Question: 16
What does the 302 server response code signify?
Ans: D

Question: 17
Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
Ans: D

Question: 18
State whether true or false.The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.
Ans: A

Question: 19
Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
Ans: B

Question: 20
Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?
Ans: B

Question:  21
Which of the following facts about Alexa are correct?

Question: 22
Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links, what action/s does Google recommend to avoid being penalized?
Ans: C

Question:  23
Which of the following actions could get you banned by Google?
Ans:  A

Question:  24
Which of the following statements about Google’s technical and quality guidelines is true?
Ans: B

Question: 25
Which of the following is an ethical SEO Technique?
Ans: D

Question:  26
All major search engines are case sensitive.
Ans: B

Question:  27
While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?
Ans: B

Question:  28
Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?
Ans: A,B,C,D

 Question:  29
Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?
Ans: D

Question:  30
Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?
Ans: B,C

Question:  31
Which of the following statements about RSS are correct?
Ans: A

Question:  32
_________ is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website.
Ans: D

Question: 33
Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

Question:  34
If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past, _________________.
Ans:  D

 Question:  35
Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct:
Ans: A, B, D

Question:  36
A Hallway Page is used to:
Ans: D

 Question:  37
Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?
Ans: D

 Question:  38
How are site maps important for the search engine optimization process?
Ans: C

Question:  39
State whether the following statement is true or false.A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.
Ans: A

Question:  40
What is the function of “indexer” part of the Google search engine?
Ans:  D

Question:  41
Which of the following conditions will Google treat favorably from the ‘Relevancy’ perspective?
Ans: D

Question:  42
Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?

Question:  43
Which of the following factors have an impact on the Google Page Rank?

Question:  44
What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?

Question:  45
Why is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet.

Question:  46
The following robots meta tag directs the search engine bots:<META NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>

Question:  47
_________________ use both crawlers and directories to generate relevant results.

 Question:  48
Which of the following statements is correct with regard to natural links?

Question:  49
What will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google search box?

Question:   50
If you enter ‘Help’ in the Google search box, what will Google search for?

Question: 51
Which of the following statements about FFA pages are true?

Question:  52
What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?

Question:  53
If a website’s search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%, what does it mean?

 Question: 54
What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?
ANS:   A


Post a Comment