Sunday, 3 August 2014

oDesk update SEO Test Questions and Answers



oDesk update SEO Test Questions and Answers


1.  Which black hat Seo Techique is characterized by a method to deceive search engines,  by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML actually served to users?
ans:   Cloaking

2. Which is the function of indexer part of the Google search Engine?
ans.   It helps to retrieve web pages from the world wide wed

3. Google display up to _______ characters of a webpages Title Tag.
ans:  66

4. which of the following can be termed as a good keyword selection and placement  strategies?

ans:    a. targeting synonyms of the main keyword
          d. Optimizing five or more keywords per page

5. What will happen if you type the words Certification-Networking in the google search  box?
ans:   google will find all the web pages in which the words certerfication and networking  appear together
6. which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top  positions in the search engine result pages
ans:   clustering

7. if a websites search engine saturation with respect to a particular search engine is  20%. what does it mean?
ans:   only 20% of the pages of the website will be indexed by the search engine

8. Which of the following statements about google techinical and quality guidlines is  true.
ans:   Avoid using robot.txt to prevent crawling of search results pages or other auto- generated pages, even if they dont add much value for users coming from the search  engines.

9. Impleminting a 301 permanent Redirects on the old pages to redirect to the new pages  is a good idea from the SEO perspective.
True or False?
ans: True

10. what is the name of the search engine technology due to which a query for the word  ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or  act?
ans:    RSD ( real time synonym detection )

11. Are Rss/Atom feeds returned in Google search results?
ans:No
12. All major search engines are case sensitive
ans:    False

13. Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve
ans:   Offering a different set of web pages to the search engines

14. which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
ans:  Google uses the meta description to generate the search engine results pages.
15. which of the following statements about the search engine optimization techniques are  correct.
ans:  websites with deep linking are looked at the favorably by search engines

16.Which of the following factors have an impact on the google pagerank
ans:     the subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site

17. what is the most likely time period required for getting a google page rank
ans:   More Than 3 monts.

18. Which of the following is an ethical SEO Techique?
ans:   Non of the above.

19. What is Anchor text
ans:  it is the visible text that is hyper linked to another page

20. Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells a  links, what actions does Google recommend to avoid being penalized
ans:    Paid links should be disclosed through index-nofollow attribute in the hyperlink

21. if you search for the term “iq test” in the word tracker keyword suggestion tool, will  it return the number of independent searches for the term “iq”
Yes or no?
ans:    No

22. if you enter “help site:http://www.expertrating.com‘ in the google search box, what will  google search for
ans:     it will find pages about help with-in http://www.expertrating.com

23. which of the following website design guidelines have been recommended by Google
ans:    Every page should be reachable from at least one static text link

24. Which of the following statements regarding website content are correct?
ans:     If you have two versions of a document on your website, google recommends that you  only allow the indexing of the better version

25. which of the following statements about the RSS are correct.
ans:  it is a form of XML

26. what is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpages towards a long  tail keyword search
ans:     there are fewer websites that have targeted such keywords.

27. how are the site maps important for the search engine optimization process
ans:ste maps help the search engine spider pick up more pages from the website.

28. which of the following actions could get you banned by Google
ans:non of the above.

29. Do search engines such as google detect innatural linking patterns by checking the  Class C ip address of the page where the link to the websites originates? Yes or no?
ans: yes

30. what is the term for optimization strategies that are in an unknown area of  reputability/validity
ans:Silver hat techiques

3 comments:

Post a Comment